خواص گردو برای زنان

خواص گردو برای زنان

 

با وجود رشد و پیشرفت چشم‌گیر بشر در عصر حاضر، متاسفانه به دلیل آلودگی هوا، سبک زندگی غلط، عدم تحرک کافی و بسیاری از مسائل دیگر، شاهد رواج بیماری‌ها و مشکلات متعدد در بانوان هستیم.

البته نتایج تحقیقات کارشناسان نشان می‌دهد که رژیم غذایی سالم می‌تواند تاثیر زیادی در سلامت جسمی و روانی زنان داشته باشد. گردو یکی از مغزهایی است که نقش فوق‌العاده مهمی در بارداری، کم‌ خونی، دردهای قاعدگی، سلامت پوست، تناسب اندام و پیشگیری از سرطان سینه ایفا می‌کند.

 از سوی دیگر، مصرف بیش از حد گردو ممکن است عوارضی نظیر مشکلات گوارشی، سنگ کلیه و بروز واکنش‌های آلرژیک را به همراه داشته باشد.‍ در این مطلب از وبسایت ایران آجیل قصد داریم تا همه نکات لازم در مورد خواص و مضرات گردو برای زنان را بیان کنیم.

 

 

فواید و خاصیت گردو برای بانوان و خانم‌ها

خواص و فواید گردو برای زنان و بانوان

گردو یک منبع غنی از چربی‌های سالم، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. برخی از اصلی‌ترین خواص گردو برای بانوان شامل:

  • سلامت پوست و مو و جلوگیری از پیری زودرس
  • کمک به سلامت رحم
  • پیشگیری از کم خونی
  • کاهش دردهای دوران قاعدگی
  • کاهش وزن و تناسب اندام
  • کمک به بارداری
  • خواب آرام و باکیفیت
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه
  • تقویت استخوان‌ها

در ادامه هر کدام از موارد بالا را به صورت مفصل بررسی خواهیم کرد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای دانستن خواص کلی گردو مقاله زیر را مطالعه کنید:

سلامت پوست و مو و جلوگیری از پیری زودرس

گردو حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فوق‌العاده مفیدی مثل ویتامین E است. وجود این ویتامین در گردو باعث تضمین سلامت پوست و مو بانوان می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو همچنین نقش مهمی در کاهش چین‌وچروک و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده ایفا می‌کنند.

کمک به سلامت رحم

محققان بر این باورند که گردو به دلیل برخورداری از فولات، آهن، منگنز و پتاسیم، اهمیت بسیاری در تقویت عضلات رحم زنان دارد. کارشناسان، مصرف گردو را به‌خصوص برای دوران بارداری بانوان توصیه می‌کنند. چراکه فولات موجود در گردو برای سلامت جنین و پیشگیری از نقص‌های مادرزادی موثر است.

پیشگیری از کم خونی

گردو سرشار از آهن و مس است که برای پیشگیری از کم‌خونی بانوان می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. آهن موجود در گردو باعث کمک به تولید هموگلوبین در بدن می‌شود که برای حمل اکسیژن به سلول‌های بدن بسیار حیاتی است. به علاوه، وجود مس در گردو نیز به جذب راحت‌تر آهن در بدن کمک می‌کند.

 همان‌طور که پیشتر هم اشاره کردیم، گردو حاوی فولات است که در تشکیل و رشد سلول‌های خونی سالم بدن نقش دارد. در نتیجه، مصرف مداوم و منظم گردو باعث پیشگیری از کم‌خونی و حفظ سلامت عمومی بانوان می‌شود.

کاهش دردهای دوران قاعدگی

بسیاری از بانوان از دردهای نواحی شکم، پهلو و کمر در دوران قاعدگی خود شکایت دارند که در این زمان می‌توانند از خواص بی‌نظیر گردو برای تسکین دردهای خود بهره‌برداری کنند. اسیدهای چرب امگا3 موجود در گردو دارای خواص ضدالتهاب و ضددرد بوده و کمک زیادی به شدت انقباضات رحم و دردهای ناشی از آن می‌کند.

گردو همچنین حاوی منیزیم است که اهمیت بالایی در کاهش علائم پیش از قاعدگی دارد. منیزیم به آرامش عضلات، کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو زنان در این دوره نیز کمک می‌کند. به علاوه، مصرف گردو می‌تواند برای تنظیم سطح قند خون و کاهش هوس‌های غذایی ناگهانی رایج در این دوره، مفید باشد.

از دیگر مواد معدنی گردو می‌توان به ویتامین B6 موجود در آن اشاره کرد که به تنظیم هورمون‌ها و کاهش علائم روحی مانند افسردگی و اضطراب دوران قاعدگی کمک می‌کند.

کاهش وزن و تناسب اندام

گردو به دلیل دارا بودن چربی‌های سالم و اشباع نشده می‌تواند برای کنترل وزن بانوان موثر باشد. چراکه پروتئین و فیبر بسیار بالا در گردو باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت و کاهش میزان مصرف کالری در طی روز می‌شود. البته فراموش نکنیم که مصرف بیش از اندازه گردو، احتمال افزایش وزن و چاقی را به دنبال دارد.

خواص گردو برای کاهش چربی و کنترل وزن زنان

محققان پژوهشی را بر روی تعدادی از افراد چاق انجام داده و براساس آن به مدت ۵ روز از شرکت‌کنندگان درخواست کردند تا یک اسموتی حاوی ۴۸ گرم گردو را بخورند. در پایان تحقیق به این نتیجه رسیدند که این افراد به دلیل مصرف گردو، در طول روز کمتر احساس گرسنگی داشتند.

همچنین اسکن مغزی آن‌ها نشان داد که در طی این آزمایش ناحیه‌ای از مغز این افراد فعال شده که به‌راحتی می‌توانند در برابر خوراکی‌های وسوسه‌انگیزی مثل کیک و سیب‌زمینی سرخ کرده، مقاومت کنند. در نتیجه، استفاده از گردو می‌تواند به مدیریت و حتی کاهش وزن خانم‌ها کمک قابل توجه‌ای ‌کند.

برای اطلاع از بهترین قیمت و خرید انواع گردو در بازار تهران به لینک موردنظر یا محصولات زیر مراجعه کنید:

کمک به بارداری

از دیگر ویژگی‌های گردو می‌توان به نقش آن در بارداری بانوان اشاره کرد. به این دلیل که اسیدهای چرب امگا3 در گردو  تاثیر زیادی بر تنظیم سطح هورمون‌ها و بهبود کیفیت تخمک‌گذاری زنان دارند.

وجود آنتی اکسیدان‌هایی نظیر فنول‌ها و توکوترینول‌ها به‌خصوص در مغز گردو تازه می‌تواند از آسیب‌های اکسیداتیو بر روی سلول‌های تخمدان و اسپرم خودداری کنند. همین امر باعث شده تا متخصصان خوردن روزانه گردو را به منظور افزایش توان باروری بانوان توصیه کنند.

خواب آرام و باکیفیت

گردو حاوی مقادیر کافی از ملاتونین است. ملاتونین، هورمونی است که باعث تنظیم چرخه خواب و بیداری انسان می‌شود. بنابراین برای تامین این هورمون در بدن، به مصرف منظم و مداوم گردو احتیاج داریم.

براساس تحقیقی که در سال 2005 انجام شد، سطح ملاتونین خون موش‌هایی که از گردو تغذیه می‌کردند، به مراتب بیشتر از موش‌هایی بود که از این ماده غذایی پرفایده بی‌بهره بودند.

کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه

نتایج گزارش پژوهشگران دانشگاه مارشال آمریکا نشان می‌دهد که مصرف روزانه گردو خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجه‌ای کاهش می‌دهد. به گفته محققان، خوردن گردو همچنین رشد تومور را در بیماران مبتلا به سرطان سینه نیز مهار می‌کند.

تقویت استخوان‌ها

گردو دارای نوعی اسید چرب ضروری به نام آلفا لینولنیک اسید است که وجود این اسید چرب در بدن، باعث تقویت استخوان‌ها‌ و افزایش استحکام آن‌ها می‌شود. همچنین، نباید از نقش اسیدهای چرب امگا3 در کاهش التهاب مفاصل و استخوان‌ها نیز غافل شد.

مضرات گردو برای بانوان

مضرات مصرف گردو برای بانوان

پیش از این در مورد خواص شگفت‌انگیز گردو برای خانم‌ها صحبت کردیم، اما باید به این مسئله هم توجه کنیم که گردو ممکن است عوارض جانبی و تاثیرات نامطلوبی نیز به همراه داشته باشد. بنابراین با مصرف گردو، به‌ویژه مقدار زیاد آن، احتمال دارد تا دچار مشکلات زیر شویم.

  • آلرژی
  • افزایش وزن
  • سرطان پوست
  • مشکلات گوارشی
  • کبد چرب
  • سنگ کلیه

در ادامه هر یک از موارد بالا را به صورت کامل توضیح می‌دهیم.

آلرژی

واکنش‌های آلرژیک به گردو اغلب خفیف هستند و برخی از بانوان پس از مصرف گردو علائمی مانند گرفتگی بینی، خارش پوست و خارش گلو را گزارش کرده‌اند. اگر با این علائم روبه‌رو شدیم، کافیست تا خوردن گردو را متوقف کنیم.

 اما اگر دچار مشکلات جدی‌تری مثل تنگی‌نفس یا اختلال در بلع شدیم، حتما باید به پزشک معالج مراجعه کنیم. چراکه، در این شرایط احتمال بروز واکنش آلرژیک آنافیلاکسی بالا می‌رود که جزو یکی از حساسیت‌های بسیار خطرناک محسوب می‌شود. البته این عارضه تنها به خوردن آن به صورت مستقیم محدود نشده و در زمان‌هایی که از گردو به صورت غیرمستقیم در پخت غذا یا سایر خوراکی‌ها استفاده می‌شود نیز مشاهده شده است.

افزایش وزن

جالب است بدانیم که گردو به‌همان اندازه که در رژیم‌های غذایی لاغری و کاهش وزن به‌کار می‌آید، در افزایش وزن و چاقی نیز نقش دارد. چراکه گردو به دلیل فیبر بالا، گزینه مناسبی برای آن دسته از خانم‌هایی است که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند. از طرفی دیگر، گردو به دلیل مقدار بالای انرژی می‌تواند به افزایش وزن نیز منجر شود. بنابراین از مصرف بیش ‌از حد گردو اکیدا خودداری کنیم.

سرطان پوست

یکی دیگر از عوارض جانبی گردو مربوط به بروز برخی سرطان‌های پوستی می‌شود که بسیاری از بانوان نسبت به آن کاملا بی‌اطلاع هستند. ژوگلون و برخی دیگر از مواد شیمیایی موجود در گردو باعث بروز حساسیت‌های شدید در پوست بویژه لب می‌شوند.

بنابراین، ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌های پوستی مانند سرطان لب بیشتر در افرادی بالا می‌رود که از گردو بیشتر از حد مجاز آن مصرف می‌کنند. همچنین، برای کاهش خطر ابتلا به سرطان لب، توصیه می‌شود تا هنگام خوردن گردو از تماس آن با لب‌ها جلوگیری کنیم.

مشکلات گوارشی

خوردن گردو اگرچه می‌تواند به عملکرد روده کمک کرده و از بروز سرطان روده جلوگیری کند، اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند مشکلات زیادی را برای سیستم گوارشی انسان بوجود آورد. بنابراین زیاده‌روی در خوردن گردو به دلیل فیبر بالا، ممکن است مشکلات گوارشی متعددی از جمله حالت تهوع، نفخ، درد معده، اسهال و... را به همراه داشته باشد.

کبد چرب

کبد یکی از اجزایی فوق‌العاده حساس بدن انسان است که عدم توجه به آن، موجب بروز مشکلات جبران ناپذیری می‌شود. مغز گردو یکی از آجیل‌های چربی است که مصرف بی‌رویه آن باعث ابتلا به کبد چرب می‌شود.

بنابراین آن دسته از بانوانی که از بیماری کبد چرب رنج می‌برند یا مستعد ابتلا به آن هستند، ضروری است تا توجه بیشتری به رژیم غذایی خود و مقدار مجاز مصرف گردو داشته باشند.

سنگ کلیه

گردو حاوی مقداری اگزالات است که این ترکیب می‌تواند به ایجاد سنگ کلیه در افراد مستعد منجر شود. بنابراین اگر سابقه سنگ کلیه داریم یا مستعد ابتلا به آن هستیم، نیاز است تا از مصرف زیاد از حد گردو خودداری کنیم.

مقدار مجاز مصرف گردو

نتایج تحقیقات ثابت کرده‌اند که میزان مصرف گردو برای بزرگسالان و کودکان متفاوت است. با این حال، محققان بر این باورند که مصرف روزانه 30 گرم گردو می‌تواند تاثیر بسزایی در سلامت جسمی و روانی بانوان داشته باشد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد خواص گردو برای کودکان توصیه می‌کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.

برای خواندن پیشنهاد می‌کنیم

ارزش غذایی و مواد مغذی گردو

اکنون که با فواید گردو و میزان مجاز مصرف روزانه آن آشنا شدیم، بهتر است تا اشاره‌ای به برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در مغز گردو داشته باشیم. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که یک اُنس (28 گرم) گردو دارای 185 کالری، 4 گرم پروتئین، 18 گرم چربی و 3 گرم کربوهیدرات است. سایر مواد مقوی گردو شامل موارد زیر هستند.

  • فیبر: 1.9 گرم
  • کلسیم: 27 میلی‌گرم
  • منیزیم: 44 میلی‌گرم
  • فسفر: 98 میلی‌گرم
  • پتاسیم: 125 میلی‌گرم
  • سلنیوم: 1.3 میلی‌گرم
  • فولیک اسید (ویتامین 9B): 28 میلی‌گرم
  • ویتامین ای (E): 0.7 میلی‌گرم

منبع: www.stylecraze.com

جمع‌بندی

گردو یکی از خشکبارهای بسیار مقوی است که نقش بسزایی در سلامت جسمی و روانی بانوان ایفا می‌کند. البته، مغز گردو علاوه بر ویژگی‌های فوق‌العاده برجسته، عوارضی از جمله کبدچرب، سنگ کلیه و مشکلات گوارشی نیز به همراه دارد. بنابراین هیچ‌گاه در مصرف گردو زیاده‌روی نکرده و اگر جزو آن دسته از افرادی هستیم که به گردو حساسیت داریم، از خوردن آن اکیدا خودداری کنیم. از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.