خواص بادام هندی برای کودکان

خواص بادام هندی برای کودکان

 

احتمالا بارها در مورد فواید خوردن مغز پسته برای رفع مشکل کم خونی یا اهمیت مصرف گردو در کنار صبحانه، نکات زیادی را شنیده‌ایم. اما در مورد خواص خوردن بادام هندی برای کودکان و تاثیر فوق‌العاده آن در تقویت سیستم ایمنی، افزایش هوش و حافظه، کمک به سلامت دستگاه گوارش، حفظ تناسب اندام و تحکیم استخوان‌بندی بچه‌ها اطلاعات زیادی نداشته باشیم.

این در حالی است که بچه‌ها با خوردن مغز بادام هندی، علاوه بر طعم و مزه دل‌پذیر، از فواید بی‌شماری بهره‌مند خواهند شد. این آجیل درجه یک سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که می‌تواند به رشد جسمی و ذهنی خردسالان کمک کند. در ادامه این مطلب از وبسایت ایران آجیل قصد داریم تا مهم‌ترین فواید بادام هندی برای کودکان، مقدار مجاز برای خوردن روزانه، عوارض احتمالی، ارزش غذایی و بسیاری از نکات دیگر را اشاره کنیم‌.

 

فواید بادام هندی برای کودکان

مغز بادام هندی سرشار از ویتامین E، چربی‌های سالم، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و بسیاری از مواد مغذی دیگر است که وجود هر یک از آن‌ها‌ در بدن نقش بسیار کلیدی و مهمی را برعهده دارد.

گزارشات دانشمندان حاکی از آن است که داشتن سبک زندگی درست و بهره‌مندی از یک رژیم غذایی سالم، باعث افزایش طول عمر، تضمین سلامت فیزیکی و همچنین پیشگیری از اختلالات روانی در تمام طول عمر می‌شود. در ادامه برخی از مهم‌ترین خواص بادام هندی برای بچه‌ها را نام می‌بریم، با ما همراه باشید.

فواید بادام هندی برای کودکان

تقویت استخوان‌ و دندان

بادام هندی حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم، فسفر و منیزیم است که وجود هر کدام از آن‌ها برای حفظ سلامت استخوان‌ و دندان‌ کودکان موثر هستند. در نتیجه، فرزند ما با مصرف به‌اندازه از این مواد معدنی، ضمن تضمین سلامت دندان‌ و استحکام استخوان‌ها، مانع از ابتلا به بیماری پوکی استخوان بویژه در سنین بالاتر خواهد شد.

جالب است بدانیم که میزان کلسیم موجود در بادام درختی چندین برابر بادام هندی است. به همین دلیل بسیاری از پزشکان تغذیه، تاکید بسیار ویژه‌ای بر خوردن روزانه بادام درختی به منظور تحکیم استخوان‌ها و جلوگیری از شکستگی در خردسالان دارند. برای آشنایی بیشتر با خواص بادام درختی برای کودکان کلیک کنید.

اهمیت بادام هندی در حفظ سلامت دندان و استخوان کودکان

افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن

سیستم ایمنی بدن خردسالان به مراتب حساس‌تر از بزرگسالان است، از همین رو، توصیه می‌شود تا والدین همواره از خوراکی‌های مقوی برای بهبود قدرت دفاعی بدن فرزند خود بهره ببرند.

بادام هندی با داشتن ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و همچنین ماده معدنی «روی»، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌های ویروسی در کودکان می‌شود. گفتنی است که این آنتی ‌اکسیدان‌ها ضمن مبارزه با رادیکال‌های آزاد، مقاومت بدن در برابر میکروب‌ها را نیز افزایش می‌دهند.

ارتقا ضریب هوشی و بهبود عملکرد مغز

 بادام هندی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا 6 است که برای بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه ضروری هستند. وجود این اسیدهای چرب در بدن سبب رشد سلول‌های مغزی، افزایش یادگیری و همچنین تمرکز در بچه‌ها می‌شود.

اهمیت بادام هندی در سلامت مغزی کودکان

رفع مشکل یبوست و کمک به سلامت دستگاه گوارش

پژوهش‌های علمی صورت گرفته نشان می‌دهد که افززودن آجیل و خشکبار به رژیم غذایی روزانه به دلیل وجود مقادیر مناسبی از فیبر باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش التهاب معده و همچنین محافظت از آن می‌شود.

از سوی دیگر، وجود این ماده معدنی به مقدار کافی در بدن به رفع مشکل یبوست در کودکان نیز کمک می‌کند. همچنین، فیبر موجود در بادام هندی باعث افزایش حرکات روده و دفع راحت‌تر مدفوع می‌شود.

کاهش وزن و کنترل دیابت

بادام هندی سرشار از چربی‌های غیر اشباع و پروتئین است که سبب ایجاد احساس سیری طولانی مدت، کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری بویژه در کودکانی که استعداد چاقی دارند می‌شود.

ناگفته نماند که بهترین زمان مصرف از مغز بادام هندی برای حفظ تناسب اندام و لاغری، مربوط به قبل از وعده‌های غذایی اصلی مانند صبحانه، ناهار و شام می‌شود.

در نتیجه، می‌توان از خواص این آجیل به صورت ناشتا، قبل از ظهر و همچنین به عنوان میان وعده در انتهای روز استفاده کرد. به منظور آشنایی بیشتر با خواص بادام هندی برای معده و لاغری کلیک کنید.

پیشنهاد می‌کنیم برای خرید بادام هندی با قیمت مناسب برای فرزند خود به محصولات زیر مراجعه کنید:

مقدار مصرف بادام هندی در روز برای بچه‌ها

مقدار مجاز مصرف روزانه بادام هندی برای بچه‌ها تا حد زیادی به نیازهای تغذیه‌ای و رنج سنی آن‌ها بستگی دارد:

  • کودکان 1 تا 3 سال: حدود 10 تا 15 گرم (معادل 4 تا 5 عدد).
  • خردسالان 4 تا 8 سال: حدود 15 تا 20 گرم (معادل 6 تا 8 عدد).
  • نوجوانان 9 تا 13 سال: حدود 20 تا 30 گرم (معادل 8 تا 12 عدد).

جهت اطلاع از خواص گردو برای کودکان به لینک مورد نظر مراجعه کنید.

حساسیت به بادام هندی در کودکان

با وجود اهمیت بسیار بالای بادام هندی و فواید بی‌شمار آن برای سلامت کودکان و نوجوانان که پیشتر به صورت مفصل آن را توضیح دادیم، خوردن این آجیل در برخی از موارد نیز مشکل‌ساز می‌شود. حساسیت به بادام هندی و بروز واکنش‌های آلرژیک، از جمله اصلی‌ترین مضرات بادام هندی برای کودکان است که برخی از علائم آن شامل:

  • کهیر
  • خارش
  • تورم
  • مشکلات تنفسی
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال

بنابراین، اگر قصد داریم تا برای اولین بار به فرزند خود بادام هندی بدهیم، بهتر است تا با مقدار بسیار کم شروع کنیم. در صورتی که یکی از والدین یا اقوام نزدیک سابقه آلرژی به آجیل داشته باشند، ضروری است تا با مشورت پزشک مربوطه به کودک خود بادام هندی بدهیم.

علائم و نشانه‌های آلرژی کودکان به بادام هندی

 همچنین، فراموش نکنیم که مصرف بیش از حد بادام هندی نیز می‌تواند عوارضی مثل نفخ، درد شکم، اسهال و به طور کلی مشکلات گوارشی ایجاد کند. همچنین، افراط در خوردن این ماده غذایی به دلیل کالری بالا، می‌تواند مشکلاتی مثل افزایش وزن و چاقی بچه‌ها را نیز به همراه داشته باشد. برای آشنایی با خواص پسته برای کودکان کلیک کنید.

فارغ از حساسیت به بادام هندی که در بالا راجع‌ به آن توضیح دادیم، متاسفانه در برخی از موارد گزارش‌هایی ناشی از خفگی در اثر خوردن بادام هندی توسط کودکان نیز اعلام شده است. بنابراین، حتما به چند نکته بسیار مهم در این خصوص دقت داشته باشیم:

  • از دادن بادام هندی کامل به کودکان زیر 5 سال خودداری شود. به جای این کار می‌توانیم، از بادام هندی خرد شده یا پودر شده استفاده کنیم.
  • بادام هندی را همیشه در جایی دور از دسترس خردسال قرار دهیم.
  • همیشه برای دادن آجیل، از والدین کودک در مورد عدم وجود سابقه آلرژی و حساسیت در اقوام نزدیک بچه‌ها اطمینان حاصل کنیم.
  • در صورت مشاهده هر گونه واکنش‌ آلرژیک به بادام هندی، فورا خوردن آن توسط کودک را متوقف کرده و به پزشک معالج مراجعه کنیم.

مصرف روزانه بادام هندی برای بچه های بالای 3 سال

ارزش غذایی و مواد معدنی

اکنون که به خوبی با خاصیت بادام هندی برای کودکان آشنا شدیم، خوب است تا بدانیم با هر بار مصرف از این مغز، بدن فرزند ما چه مقدار از مواد مغذی مختلف را دریافت خواهد کرد. در ادامه، ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم بادام هندی را معرفی می‌کنیم.

ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم بادام هندی
انرژی: 574 کیلوکالری کربوهیدرات: 32.69 گرم
چربی: 46.35 گرم پروتئین: 15.31 گرم
فیبر: 3.00 گرم قند: 5.01 گرم
کلسیم: ۴۵ میلی‌گرم منیزیم: 292 میلی‌گرم
پتاسیم: 660 میلی‌گرم مس: 2.2 میلی‌گرم
روی: 5.8 میلی‌گرم آهن: 6.7 میلی‌گرم
منگنز: 1.6 میلی‌گرم فسفر: 593 میلی‌گرم

جالب است بدانیم که میزان کالری، کلسیم و بسیاری از مواد مغذی دیگر در مغز فندق به مراتب بیشتر از بادام هندی است. شما عزیزان در صورت تمایل می‌توانید به مقاله خواص و فواید فندق برای کودکان مراجعه کنید.

چگونه فرزند خود را به خوردن آجیل تشویق کنیم؟

بسیاری از والدین همواره از عدم تمایل فرزند خود به مصرف بادام هندی، بادام درختی و سایر مغزها شکایت می‌کنند. غافل از اینکه چندین تکنیک ساده برای ترغیب بچه‌ها بدون جلب توجه آن‌ها برای خوردن آجیل و خشکبار وجود دارد:

  • پودر بادام هندی: اولین و ساده‌ترین راه استفاده از بادام هندی به صورت پودر شده است که می‌توان از آن به مقدار کم در وعده‌های غذایی یا میان وعده‌های روز بهره برد.
  • کره بادام هندی: کره بادام هندی منبع بسیار خوبی از پروتئین و چربی‌های سالم است که می‌توان از خاصیت آن در کنار وعده صبحانه برای شروع یک روز پرانرژی برای بچه‌ها استفاه کرد.
  • مغز بادام هندی: شاید خوردن مغز بادام به تنهایی باب میل خردسالان نباشد. بنابراین می‌توان از طعم لذیذ و خاصیت منحصربه‌فرد آن در کنار سالاد، دسر و... بهره‌مند شد.

جمع‌بندی

در این مطلب از وبسایت ایران آجیل سعی کردیم تا برخی از مهم‌ترین مزایای خوردن روزانه بادام هندی برای خردسالان و نوجوانان را توضیح دهیم. والدین آگاه به خوبی می‌دانند که با افزودن خوراکی‌های سالم در تغذیه فرزند خود به‌خصوص در سال‌های اولیه دوران کودکی، بچه‌ها را به خوردن مواد غذایی مفید و پرهیز از خوراکی‌های مضر تشویق خواهند کرد.

 این امر همچنین باعث می‌شود تا فرزند ما در بزرگسالی و سنین بالاتر نیز همواره به رژیم غذایی خود توجه داشته باشد. از اینکه تا به اینجا همراه ما بودید سپاسگزاریم، شما عزیزان می‌توانید از بخش نظرات دیدگا‌ه‌های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.