آجیل و خشکبار از جمله خوراکیهای مفید و در عین حال خوشمزهای هستند که میتوانند در رژیم غذایی روزانه ما جای گرفته و سلامت فیزیکی و روانی ما را تضمین کنند. در کنار خواص بیشمار این مواد غذایی ارزشمند، تحقیقات اخیر نشان میدهد که مصرف متعادل و بهاندازه برخی از انواع آجیل و خشکبار میتواند برای حفظ تناسب اندام، کاهش وزن و جلوگیری از چاقی موثر باشد. به عنوان مثال، متخصصان تغذیه بر این باورند که افزودن برخی از خوراکیها نظیر پسته، فندق، انجیر خشک، خرما و کشمش، نقش بسزایی در کاهش وزن داشته و میتوانند به صورت کاملا طبیعی، ما را به وزن ایدهآل خود برسانند.
در این مطلب از وبسایت ایران آجیل قصد داریم تا بهطور کامل برخی از مغزها و خشکباری که در لاغری مؤثر هستند را معرفی کنیم. همچنین، بهترین زمان مصرف و نتایج برخی از پژوهشهای علمی که اثبات میکنند این خوراکیها تاثیر چشمگیری در لاغر شدن ما دارند را نیز مورد بررسی قرار میدهیم.
فهرست مطالب:
آیا آجیل و خشکبار برای لاغری خوب است؟
آجیل و خشکبار بهدلیل دارا بودن ترکیبات متنوعی مثل پروتئینهای گیاهی، چربیهای غیراشباع، فیبر، انواع ویتامینها و مواد معدنی مختلف، نهتنها به بهبود وضعیت سلامت ما کمک میکند، بلکه میتواند به طور کاملا طبیعی و سالم در کاهش وزن ما نیز نقش مؤثری داشته باشد.
این در حالی است که بسیاری از افراد تصور میکنند که مغزهایی مثل بادام زمینی، فندق و خرما بهدلیل چربی بالا سبب افزایش وزن میشوند؛ اما واقعیتهای علمی نشان میدهد که این چربیها از نوع غیراشباع و مفید بدن بوده و برخلاف چربیهای اشباعشده که باعث ذخیرهسازی چربی در بدن میشوند، به تنظیم وزن و جلوگیری از افزایش چربیهای ناسالم کمک میکنند.
از دیگر ویژگیهای بارز آجیل و خشکبار، وجود مقادیر بالای فیبر در آنها است که هضم غذا را کند کرده و باعث ایجاد احساس سیری طولانیمدت میشود. این امر میتواند بهطور مستقیم در کاهش مصرف کالری و حفظ تناسب اندام نیز تأثیر داشته باشد. علاوه بر این، آجیلها دارای انرژی پایدار هستند که کمک میکند تا افراد در طول روز احساس ضعف و خستگی نکنند. با ما همراه باشید تا در ادامه هر یک از این مواد غذایی را معرفی کنیم.
پروتئین و فیبر | ایجاد احساس سیری و جلوگیری از پرخوری |
چربیهای غیراشباع | پایداری انرژی در بدن |
منیزیم و پتاسیم | بهبود متابولیسم و حفظ تعادل الکترولیتهای بدن |
ویتامینها و آنتیاکسیدانها | تقویت سیستم ایمنی، کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود سلامت عمومی |
انواع آجیلهای مفید برای کاهش وزن
با ما همراه باشید تا در ادامه، مهمترین انواع مغزها و خوراکیهایی که برای پیشگیری از چاق شدن موثر هستند را معرفی کنیم.
بادام درختی
مغز بادام، جزو یکی از مهمترین آجیلهایی است که خواص آن برای لاغری توسط دانشمندان مختلف به اثبات رسیده است. بادام درختی حاوی مقادیر زیادی از فیبر، پروتئین و چربیهای غیراشباع است. این ترکیبات با ایجاد احساس سیری طولانیتر، به کنترل اشتها و جلوگیری از سوءمصرف غذاهای پرکالری منجر میشود.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۳ در مجله «International Journal of Obesit» منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم بادام بهعنوان بخشی از رژیم غذایی کمکالری، باعث کاهش وزن بیشتر در مقایسه با افرادی میشود که رژیم مشابهی بدون مصرف بادام داشتند. این پژوهش بر اهمیت ترکیب مواد مغذی موجود در بادام تأکید داشت که متابولیسم بدن را تقویت کرده و باعث افزایش مصرف کالری حتی در زمان استراحت میشود.
بادام همچنین سرشار از منیزیم است که به تنظیم سطح قند خون و کاهش اشتها در مواقع غیرضروری کمک میکند. بهعلاوه، مصرف این خوراکی لذیذ میتواند به بهبود سطح انرژی و تمرکز ذهنی در طول روز کمک کرده و در نتیجه از پرخوری جلوگیری کند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گرم بادام درختی (حدود 23 عدد بادام):
کالری: 161 کیلوکالری
پروتئین: 6 گرم
چربی: 14 گرم (9 گرم چربی غیراشباع)
فیبر: 3.5 گرم
ویتامین E: ۳۷٪ از نیاز روزانه
منیزیم: 19٪ از نیاز روزانه
گردو
مغز گردو، یکی دیگر از آجیلهای مفیدی است که نقش چشمگیری در تنظیم وزن ما ایفا میکند. این آجیل سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و آنتیاکسیدانهای مختلف است که برای بهبود سلامت قلب و کاهش التهابات بدن نیز کاربرد دارد. مصرف مداوم گردو میتواند به کاهش چربیهای ناحیه شکم و بهبود وضعیت متابولیکی منجر شود. برای آشنایی بیشتر با اهمیت گردو برای بدن میتوانید مقاله مربوط به خواص گردو را مطالعه کنید.
پژوهشهایی که در «Journal of Nutrition» منتشر شده، نشان میدهد که خوردن روزانه گردو میتواند چربی بدن بهویژه چربیهای ناحیه شکم را از بین ببرد. این آجیل همچنین به کاهش هورمونهای گرسنگی مانند گرلین کمک کرده و در نتیجه باعث کنترل اشتها میشود. یکی دیگر از دلایل این تأثیر، وجود مقادیر بالای فیبر در گردو است که هضم غذا را کند کرده و باعث میشود تا افراد با احساس سیری بیشتری مواجه شوند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گردو (حدود ۷ عدد گردو):
کالری: 185 کیلوکالری
پروتئین: 4.3 گرم
چربی: 18.5 گرم (13.4 گرم چربی غیراشباع)
فیبر: 2 گرم
اسیدهای چرب امگا3: 2.5 گرم
منیزیم: 11٪ از نیاز روزانه
پسته
پسته یکی از آجیلهای کمکالری و مغذی است که بهویژه برای افرادی که بهدنبال کاهش وزن هستند، توصیه میشود. این آجیل حاوی مقادیر مناسبی از پروتئین و فیبر است که به ایجاد حس سیری و کنترل اشتها کمک میکند. شما عزیزان برای اطلاع بیشتر از اهمیت خوردن پسته میتوانید به مقالهای که در مورد صفر تا صد خواص پسته نوشته شده مراجعه کنید.
در مطالعه منتشر شده در «Nutrition Journal»، محققان به این نتیجه رسیدند، آن دسته از افرادی که به صورت روزانه و به مدت سه ماه از پسته در برنامه غذایی خود استفاده کردند، در مقایسه با افرادی که پسته را از رژیم غذایی خود حذف کرده بودند، شاخص توده بدنی (BMI) کمتری داشته و با افزایش وزن کمتری روبهرو شدند.
این تحقیق نشان داد که مصرف پسته به دلیل ایجاد حس سیری و جلوگیری از مصرف غذاهای ناسالم میتواند بهطور مستقیم در کاهش کالری دریافتی روزانه مؤثر باشد.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گرم پسته (حدود 49 عدد مغز پسته):
کالری: 159 کیلوکالری
پروتئین: 5.7 گرم
چربی: 12.9 گرم (7.7 گرم چربی غیراشباع)
فیبر: 3 گرم
ویتامینB6: ۲۴٪ از نیاز روزانه
منیزیم: 8٪ از نیاز روزانه
فندق
نتایج پژوهش دانشمندان حاکی از آن است که مغز فندق نیز سرشار از چربیهای غیراشباع و مقادیر بالای فیبر بوده که به کنترل اشتها و تناسب اندام کمک میکند. این مغز دلچسب همچنین از مواد معدنی دیگری نظیر منیزیم نیز برخوردار است که به بهبود متابولیسم بدن و تنظیم سطح قند خون کمک میکند.
تحقیقی که در «European Journal of Clinical Nutrition» منتشر شده، نشان میدهد که مصرف بهاندازه فندق بهطور قابل توجهی به کاهش چربی بدن و بهبود شاخصهای سلامت متابولیکی منجر میشود. این مطالعه همچنین ثابت کرده که خوردن منظم فندق در رژیم غذایی، با کاهش چربی بیشتر در نواحی شکم همراه است. در صورت تمایل میتوانید مقالهای که درباره ۱۶ مورد از خواص فندق نوشته شده را در وبسایت ایران آجیل مطالعه کنید.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گرم فندق (حدود 20 عدد فندق):
کالری: 176 کیلوکالری
پروتئین: 4.2 گرم
چربی: 17 گرم (13 گرم چربی غیراشباع)
فیبر: 2.7 گرم
ویتامین E: ۲۱٪ از نیاز روزانه
منگنز: 87٪ از نیاز روزانه
بادام هندی
مصرف بادام هندی بهعنوان یکی از منابع غنی پروتئین و چربیهای سالم، برای افرادی که بهدنبال کاهش وزن هستند، توصیه میشود. خواص بادام هندی برای معده و لاغری، مقاله جامعتری است که میتوانید آن را مطالعه کنید.
به علاوه، این آجیل خوشمزه حاوی مقادیر بالایی از مواد معدنی مانند روی و منیزیم است که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و تقویت متابولیسم بدن کمک میکند.
از سوی دیگر، مصرف بادام هندی میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک کرده و برای ایجاد تعادل در چربیهای سالم بدن نیز موثر باشد. این ویژگی به بهبود سلامت دستگاه قلبی عروقی و در نتیجه بهبود عملکرد سیستم متابولیکی بدن نیز کمک میکند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گرم بادام هندی (حدود 18 عدد):
کالری: 157 کیلوکالری
پروتئین: 5.2 گرم
چربی: 12 گرم (7.7 گرم چربی غیراشباع)
فیبر: 1 گرم
مس: 31٪ از نیاز روزانه
منیزیم: 20٪ از نیاز روزانه
بادام زمینی
بادام زمینی یا پسته شامی، یک منبع غنی از پروتئین، فیبر و چربیهای سالم است که به افزایش احساس سیری کمک میکند و مانع از مصرف کالری اضافی میشود. چربیهای غیراشباع موجود در این آجیل خوشطعم متابولیسم بدن را تقویت کرده و پروتئین آن به حفظ و تقویت توده عضلانی در حین کاهش وزن کمک میکند.
همچنین، مصرف منظم و در عین حال کنترلشده بادام زمینی میتواند از پرخوری جلوگیری کرده و انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را فراهم کند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی:
- کالری: 567 کیلوکالری
- پروتئین: 25.8 گرم
- چربی: 49.2 گرم
- فیبر: 8.5 گرم
- کربوهیدرات: 16.1 گرم
- قند: 4.7 گرم
معرفی برخی از مهمترین خشکبارهای موثر در لاغری
از اهمیت و نقش فوقالعاده آجیل در رژیم لاغری که بگذریم، برخی از خشکبارها نیز به دلیل ارزش غذایی بالا و تأثیرات مثبتی که بر متابولیسم و احساس سیری دارند، میتوانند بهعنوان بخشی از یک رژیم لاغری مؤثر عمل کنند.
این مواد غذایی، با دارا بودن فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و چربیهای سالم، علاوه بر تأمین انرژی، به سلامت دستگاه گوارش، کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری کمک میکنند. مصرف متعادل این خشکبار میتواند در کاهش وزن، بدون از دست دادن مواد مغذی ضروری مؤثر باشد. در ادامه به معرفی چند نوع از این خشکبارها که میتوانند به لاغر شدن و حفظ تناسب اندام ما کمک کنند، میپردازیم.
خرما
خرما یکی از خشکبارهای انرژیبخش است که بهدلیل داشتن قند طبیعی و مقادیر بالای فیبر، برای داشتن یک رژیم لاغری طبیعی مورد تایید متخصصان قرار گرفته است. با وجود اینکه خرما کالری بسیار بالایی دارد، اما بهدلیل تأمین انرژی و کاهش اشتها میتواند در کنترل وزن مؤثر باشد.
پژوهشهایی که در زمینه اثرات خرما بر سلامت عمومی و لاغری انجام شده، نشان میدهد که مصرف متعادل خرما بهجای مواد غذایی فرآوریشده و شیرینیهای مصنوعی میتواند به کاهش کالری دریافتی و کنترل وزن کمک کند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در یک عدد خرما:
- کالری: 66.5 کیلوکالری
- پروتئین: 0.2 گرم
- چربی: 0.04 گرم
- فیبر: 1.6 گرم
- پتاسیم: 5٪ از نیاز روزانه
- منیزیم: 3٪ از نیاز روزانه
مویز
مویز که همان انگور خشک شده است، علاوه بر اینکه یک میانوعده خوشطعم و مغذی محسوب میشود، میتواند در رژیمهای لاغری نیز نقش مفیدی داشته باشد.
این ماده غذایی غنی از فیبر، آنتیاکسیدانها و انواع ویتامینها است که سبب احساس سیری، تقویت متابولیسم و تنظیم سطح قند خون میشود. جهت آشنایی با بهترین زمان خوردن مویز برای لاغری کلیک کنید.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم مویز:
- کالری: 299 کیلوکالری
- پروتئین: 3.1 گرم
- چربی: 0.5 گرم
- فیبر: 3.7 گرم
- کربوهیدرات: 79.2 گرم
- قند: 59.2 گرم
کشمش
کشمش یکی از خشکبارهای محبوبی است که توسط پزشکان تغذیه برای رژیم لاغری پیشنهاد میشود. این خشکبار مقوی، حاوی فیبر و آنتیاکسیدانهای زیادی است که ضمن کمک به تنظیم قند خون، مانع از افزایش ناگهانی قند خون در بیماران مبتلا به دیابت میشود.
خوردن کشمش بهعنوان میانوعده میتواند باعث عدم نیاز به دریافت کالری در طول روز شود. کشمش همچنین بهدلیل داشتن برخی مواد مغذی مانند پتاسیم و آهن، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تنظیم تعادل الکترولیتهای بدن نیز کمک میکند.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۲۸ گرم کشمش (حدود ¼ فنجان):
- کالری: 85 کیلوکالری
- پروتئین: 1 گرم
- چربی: 0.1 گرم
- فیبر: 1.6 گرم
- پتاسیم: 7٪ از نیاز روزانه
- آهن: 3٪ از نیاز روزانه
انجیر خشک
و اما آخرین مورد مربوط به انجیر خشک میشود که منبعی غنی از فیبر است که علاوه بر تقویت سیستم گوارش، به تنظیم سطح قند خون و کاهش اشتها برای مصرف شیرینیها و سایر خوراکیهای مضر نیز کمک میکند.
وجود مقادیر بالای فیبر در این خوراکی مغذی به هضم بهتر و جلوگیری از یبوست که در برخی از رژیمهای کاهش وزن به وفور اتفاق میافتد نیز موثر است. انجیر خشک همچنین بهدلیل دارا بودن ویتامینها و مواد معدنی مانند پتاسیم و آهن، سطح انرژی را بدون افزودن کالریهای غیرضروری افزایش میدهد.
جالب است بدانیم که تخمه آفتابگردان نیز برای تنظیم وزن و کنترل اشتها موثر است که در مقاله فواید و خواص تخمه آفتابگردان به صورت کامل آن را توضیح دادهایم.
ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم انجیر خشک:
- کالری: 249 کیلوکالری
- پروتئین: 3.3 گرم
- چربی: 0.9 گرم
- فیبر: 9.8 گرم
- کربوهیدرات: 63.9 گرم
- قند: 47.9 گرم
بهترین زمان مصرف
برای رسیدن به بهترین نتیجه مطلوب در کاهش وزن، زمان مصرف آجیل نیز اهمیت بسیاری دارد. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که مصرف آجیل و خشکبار در زمانهای خاصی از روز میتواند تأثیر بیشتری در کاهش وزن و کنترل اشتها داشته باشد. در ادامه به بهترین زمان برای خوردن آجیل و خشکبار اشاره میکنیم.
صبحانه
خوردن آجیل به عنوان بخشی از صبحانه میتواند بهدلیل تأمین انرژی مورد نیاز و ایجاد حس سیری، از مصرف بیشازحد غذاهای پرکالری در طی روز جلوگیری کند. ترکیب آجیل با غلات یا ماست بهعنوان یک صبحانه مغذی میتواند متابولیسم بدن را تنظیم کرده و به کاهش وزن کمک کند.
میانوعده
مصرف آجیل بهعنوان میانوعده در طول روز، بهویژه در زمانهایی که اشتهای ما افزایش مییابد، میتواند احساس سیری بیشتری ایجاد کرده و از مصرف غذاهای ناسالم جلوگیری کند. همچنین، در کنترل کالری دریافتی در طی روز نیز موثر است.
بعد از ورزش
پژوهشهای علمی نشان میدهد که پس از اتمام تمرینات بدنی نیز میتوان از خواص انواع آجیل و خشکبار بهرهمند شد. آجیل بهدلیل دارا بودن پروتئین و چربیهای سالم، به بازسازی عضلات و حفظ انرژی کمک میکند. مصرف آجیل بعد از ورزش، ضمن بهبود عملکرد عضلات، برای تسریع فرایند بازسازی آنها نیز موثر است.
مقدار مجاز برای مصرف روزانه
توجه داشته باشیم که با وجود فواید بیشماری که پیشتر در مورد این خوراکیها گفته شد، زیادهروی در خوردن این مواد غذایی نیز میتواند عوارض متعددی از جمله چاقی را در پی داشته باشند. مقدار مجاز توصیهشده برای مصرف روزانه هر کدام از این مواد غذایی به شرح زیر است:
- بادام درختی: 20 تا 30 گرم (حدود 20-24 عدد)
- گردو: 3 تا 4 عدد گردو کامل (حدود 28 گرم)
- پسته: 28 گرم (حدود 49 عدد)
- فندق: 20 تا 30 گرم (حدود 18-20 عدد)
- بادام هندی: 20 تا 30 گرم (حدود 15-18 عدد)
- بادام زمینی: 28 گرم (حدود 28 عدد)
- خرما: 2 تا 3 عدد (حدود 20-30 گرم)
- مویز: 20 تا 30 گرم
- کشمش: 20 تا 30 گرم
- انجیر خشک: 3 تا 4 عدد (حدود 40-50 گرم)
فراموش نکنیم که این مقادیر به عنوان مصرف معمول روزانه در نظر گرفته شدهاند، و براساس نیازهای فردی هر یک از ما ممکن است متغیر باشند.
دو نکته مهم:
- مصرف این مواد به خصوص خشکبار و میوههای خشک باید به صورت متعادل باشد؛ چرا که برخی از آنها مانند بادام زمینی، بادام هندی و خرما حاوی کالری بالایی هستند.
- بهتر است از خشکبار بدون نمک و میوههای خشک بدون شکر استفاده شود تا از فواید بیشتری برخوردار شویم.
عوارض و مضرات احتمالی
به طور کلی، افراط در خوردن مغزها و میوههای خشک نیز ممکن است به برخی از مشکلات جدی منجر شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- افزایش وزن: بیشتر مغزها و میوههای خشک کالری بالایی دارند. بنابراین، مصرف بیش از حد آنها میتواند به افزایش کالری دریافتی و در نتیجه افزایش وزن منجر شود.
- مشکلات گوارشی: به دلیل محتوای بالای فیبر در برخی از این مواد، زیادهروی در خوردن آنها ممکن است باعث نفخ، سوءهاضمه، یبوست و اسهال شود.
- افزایش قند خون: میوههای خشک مانند کشمش، خرما و مویز قند بسیار بالایی دارند. در نتیجه، مصرف زیاد آنها میتواند باعث افزایش سطح قند خون، به خصوص در افراد مبتلا به دیابت شود.
- افزایش فشار خون: اگر مغزها بهصورت شور مصرف شوند (مثل پسته و بادام)، میتواند منجر به افزایش فشار خون به دلیل دریافت زیاد سدیم شود.
- واکنشهای آلرژیک: برخی افراد ممکن است به مغزها و دانهها حساسیت داشته باشند و مصرف بیش از حد آنها میتواند واکنشهای آلرژیک جدی مانند کهیر، خارش یا حتی شوک آنافیلاکسی را ایجاد کند.
سایر فواید آجیل و خشکبار برای بدن
صرفنظر از اهمیت این خوراکیها در رژیم لاغری، مصرف روزانه آجیل و خشکبار میتواند فواید متعدد دیگری نیز داشته باشد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- سلامت قلب: کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL)
- تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز: بهبود تمرکز و حافظه بهدلیل وجود اسیدهای چرب امگا۳
- پیشگیری از برخی بیماریهای مزمن: کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ و انواع سرطانها
- تقویت سیستم ایمنی: افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن بهدلیل وجود آنتیاکسیدانها، ویتامینها و برخی مواد معدنی مانند روی و سلنیوم
- سلامت پوست و مو: جوانسازی پوست، جلوگیری از خشکی و همچنین پیری زودرس بهواسطه ویتامین E و چربیهای سالم. در صورت تمایل میتوانید مقالهای که به صورت مفصل در مورد خواص بادام برای پوست و مو نوشته شده را مطالعه کنید
- تحکیم استخوانها: افزایش تراکم استخوان بهدلیل وجود کلسیم و منیزیم
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش: بهبود هضم و جلوگیری از یبوست بهدلیل برخورداری از فیبر فراوان
- تنظیم سطح قند خون: کمک به کنترل قند خون و جلوگیری از نوسانات ناشی از آن
- کاهش التهابات بدن: بهدلیل خواص ضدالتهابی اسیدهای چرب غیراشباع
- تضمین سلامت روانی: کاهش اضطراب و افسردگی بهدلیل وجود ترکیبات مفید برای عملکرد مغز
نتایج برخی از پژوهشهای علمی
تحقیقات علمی صورت گرفته توسط دانشمندان حاکی از آن است که مصرف آجیل تاثیر مثبتی بر کاهش وزن دارد. مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ در مجله (BMJ) منتشر شد، نشان داد که مصرف روزانه حدود ۱۴ گرم آجیل به کاهش وزن و بهبود شاخصهای سلامت متابولیکی کمک میکند.
پژوهشگران دریافتند که افرادی که بهطور منظم آجیل مصرف میکنند، وزن کمتری در مقایسه با افرادی که آجیل مصرف نمیکنند، دارند.
علاوه بر این، مطالعه دیگری که در مجله «American Journal of Clinical Nutrition» منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم آجیل میتواند به کاهش چربی بدن منجر شود. این پژوهش که بر روی بیش از ۱۲ هزار نفر انجام شد، ثابت کرد که مصرف روزانه آجیل خطر چاقی را تا ۲۴ درصد کاهش میدهد.
جمعبندی
آجیل و خشکبار بهدلیل دارا بودن ترکیبات مغذی، جزو بهترین مواد غذایی برای کاهش وزن و بهبود سلامت عمومی هستند. چربیهای سالم، پروتئین و فیبر موجود در این مواد غذایی به کنترل اشتها، بهبود متابولیسم و جلوگیری از ذخیره چربیهای اضافی در بدن کمک میکنند.
به منظور بهرهبرداری حداکثری از این خواص، توصیه میشود آجیلها بهصورت خام و بدون افزودنیهای شیمیایی مصرف شوند. همچنین، توجه به زمانهای مناسب برای مصرف این مواد غذایی میتواند تأثیر آنها بر لاغری را افزایش دهد.
با توجه به پژوهشهای علمی متعدد، مصرف منظم و متعادل آجیلها میتواند به کاهش وزن و بهبود شاخصهای سلامت متابولیکی کمک کند. از اینرو، افزودن آجیل به رژیمهای غذایی کاهش وزن میتواند بهطور همزمان به کاهش وزن و حفظ سلامت عمومی بدن منجر شود.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.