خواص بادام هندی برای زنان

خواص بادام هندی برای زنان

 

از گذشته تا کنون، همواره بانوان به دنبال ظاهر زیبایی و کشف اکسیر جوانی بوده‌اند. غافل از اینکه این گنجینه ارزشمند در دل طبیعت و درون ساده‌ترین خوراکی‌ها نهفته است. بادام هندی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است که هر یک از آن‌ها برای جوان‌سازی پوست، شادابی موها و حفظ تناسب اندام موثر هستند. البته خواص بادام هندی برای زنان تنها به این موارد خلاصه نشده و از آن برای سلامت قلب، بهبود خلق‌ و خو، تقویت سیستم ایمنی و رفع بسیاری از مشکلات مربوط به خانم‌ها نیز استفاده می‌کنند. با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب از وبسایت ایران آجیل، به بررسی فواید بادام هندی برای بانوان، میزان مجاز مصرف، ارزش غذایی و مضرات احتمالی این مغز، به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دانه‌ها در قیمت انواع آجیل بپردازیم. 

 

فواید بادام هندی برای زنان

بادام هندی جزو یکی از ترکیبات اصلی در آجیل چهار مغز و سایر آجیل‌های مرسوم ما ایرانی‌ها است. فارغ از طعم و مزه دل‌نشین بادام هندی، از این مغز می‌توان به عنوان یک خوراکی مقوی برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مربوط به زنان استفاده کرد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین خواص بادام هندی برای بانوان را توضیح می‌دهیم. در صورت تمایل می‌توانید مقاله خواص چهار مغز برای زنان را مطالعه کنید.

کاهش دردهای پریودی

بسیاری از بانوان همواره از دردهای ناشی از دوران قاعدگی شکایت داشته و به منظور رفع این مشکل اقدام به مصرف مُسکن‌‌های مختلف می‌کنند. در صورتی که تمامی این قرص‌ها برای بدن مضر هستند.

غافل از اینکه برخی از خوراکی‌ها و مواد غذایی طبیعی نیز می‌توانند تا حدی در کاهش دردهای ناشی از پریودی موثر باشند. تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد که مقادیر فراوان منگنز در مغز بادام هندی می‌تواند به کاهش التهابات و همچنین تسکین دردهای ناشی از عادت ماهانه کمک کند.

حفظ سلامت رحم و تخمدان

همه ما می‌دانیم که سلامت تخمدان از اهمیت فوق‌العاده بالایی برخوردار بوده و به صورت مستقیم با مسئله باروری خانم‌ها سروکار دارد. سلنیم و آهن، دو ماده مغذی در بادام هندی هستند که وجود مقادیر کافی از آن‌ها در بدن باعث تضمین سلامت تخمدان می‌شود. از سوی دیگر، خوردن مداوم این آجیل برای رفع مشکل تنبلی تخمدان و درمان ناباروری نیز موثر است.

ایجاد تعادل میان هورمون‌ها

اغلب خانم‌ها در دوران یائسگی با مشکل عدم تعادل در هورمون‌ها و علائمی نظیر گر گرفتگی، اختلالات خواب، نوسانات خلقی و... مواجه می‌شوند. از دیگر خواص معجز‌ه‌آسای بادام هندی می‌توان به ایجاد تعادل میان هورمون‌ها در این دوره زمانی و رفع مشکلات ناشی از آن اشاره کرد.

سایر خاصیت بادام هندی برای زنان

علاوه بر نقش فوق‌العاده اثرگذار بادام هندی در رفع مشکلات مربوط به زنان که پیشتر به آن اشاره شد، بادام هندی دارای مزایای دیگری نیز هست که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

فواید بادام هندی برای زنان و بانوان

بهبود خلق و خو

مغز بادام هندی ضمن کمک به حل بسیاری از مشکلات جسمی، برای بهبود خلق و خو، کاهش استرس و همچنین کمک به رفع برخی اختلالات روانی مانند افسردگی نیز موثر است. علت این امر نیز وجود بعضی از مواد مغذی مانند منیزیم است که به اندازه کافی در این خوراکی یافت می‌شود.

رشد مطلوب جنین در دوران بارداری

اسید فولیک موجود در بادام هندی، از جمله مواد مغذی فوق‌العاده حیاتی به شمار می‌رود که برای رشد و تکامل مغز جنین از اهمیت بسیاری برخوردار است. گفتنی است که کمبود اسید فولیک در دوران بارداری منجر به نقص لوله عصبی در جنین می‌شود. بنابراین، ضروری است تا مادران باردار از خواص بادام هندی در حاملگی بهره‌مند شوند.

خاصیت بادام هندی در دوران بارداری برای زنان و خانمها

جالب است بدانیم که مادران علاوه بر فواید بادام هندی در دوران بارداری، می‌توانند از تاثیر معجزه‌آسای آن در شیردهی و دوران پس از زایمان نیز بهره‌مند شوند. ناگفته نماند که تخمه آفتاب‌گردان نیز حاوی اسید فولیک، منیزیم و آهن است که مصرف آن توسط پزشکان توصیه می‌شود. جهت آشنایی بیشتر با خواص تخمه آفتاب‌گردان در بارداری بر روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

بهبود سلامت قلب

می‌دانیم که قلب جزو یکی از اعضای مهم و ضروری در بدن ما به حساب می‌آید. به همین دلیل، تصویه می‌شود تا از مزایای بادام هندی برای تضمین سلامت دستگاه قلبی عروقی خود نیز استفاده کنیم.

چراکه این خوراکی خوشمزه دارای چربی‌های غیر اشباع است که به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می‌کند. این امر به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

تنظیم سطح قند خون

وجود مقادیر کافی از ماده معدنی فیبر در بدن، به تنظیم سطح قند خون و جلوگیری از دیابت کمک می‌کند. البته این امر برای مادرانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند نیز حائز اهمیت است. شما عزیزان می‌توانید برای اطلاع از قیمت انواع بادام هندی و خرید آنلاین و راحت از وب‌سایت ایران آجیل به لینک مورد نظر یا محصولات زیر مراجعه کنید:

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C، ویتامین E و روی در بدن، ضمن کمک به تقویت سیستم ایمنی، از ما در برابر ابتلا به انواع ویروس‌ها و عفونت‌ها جلوگیری می‌کند. در نتیجه، توصیه می‌شود تا آن دسته از افرادی که دارای کمبود ویتامین و مواد معدنی هستند، به صورت روزانه از بادام هندی استفاده کرده تا کمبود این مواد مغذی در بدن خود را جبران کنند.

کمک به کاهش وزن

خوردن بادام در کنار صبحانه یا به عنوان میان وعده در انتهای روز می‌تواند باعث احساس سیری طولانی مدت و کاهش پرخوری در وعده‌های اصلی غذایی شود. همچنین بادام هندی را می‌توان قبل از خوردن صبحانه به صورت ناشتا نیز میل کرد؛ این کار سبب کاهش اشتها در زمان صرف صبحانه می‌شود.

تاثیر مصرف بادام در کاهش پرخوری

بنابراین برخلاف باور برخی از افراد، بادام هندی برای لاغری و حفظ تناسب اندام نیز مفید است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله خواص بادام هندی برای معده و لاغری مراجعه کنید.

از سوی دیگر، برخی از خانم‌های جوان به دنبال چاق شدن صورت خود بدون افزایش وزن هستند. به همین دلیل، به مراکز تزریق چربی و فیلر مراجعه می‌کنند، در حالی که همین کار را می‌توان با خوردن بادام هندی که یک خوراکی پرخاصیت و بی‌ضرر است انجام داد. بادام هندی با داشتن سلنیم و ویتامین E، باعث حجیم شدن ماهیچه‌ها و چاقی صورت می‌شود.

سلامت پوست و مو

آنتی ‌اکسیدان‌های موجود در بادام هندی به محافظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. همچنین، بادام هندی حاوی اسیدهای چرب ضروری است که برای سلامت مو نیز مفید هستند.

به همین جهت، متخصصان به آن دسته از بانوانی که در سنین، جوانی، میان‌سالی و حتی کهنسالی هستند اما دغدغه شادابی موها و طراوت پوست خود را دارند، توصیه می‌کنند تا بادام هندی را در سبد غذایی خود قرار دهند. برای آشنایی با فواید انواع بادام برای پوست و مو کلیک کنید.

کمک به سلامت استخوان‌ها

بادام هندی منبع خوبی از منیزیم، فسفر و کلسیم است که همگی برای سلامت استخوان‌ها ضروری هستند. مصرف منظم این ماده غذایی می‌تواند به افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر پوکی استخوان به‌خصوص در میانسالی و دوران یائسگی کمک کند.

بنابراین با افزایش سن، خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه، خانم‌هایی که به سلامت و استحکام بدن خود اهمیت می‌دهند، نیاز است تا بادام هندی را در کنار سایر خوراکی‌های مغذی دیگر به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

کاهش التهابات

خاصیت ضد التهابی بادام هندی می‌تواند برای کاهش التهاب بدن نیز موثر باشد. به عنوان مثال، پزشکان معتقدند که التهابات و دردهای مفصلی ناشی از بیماری رماتیسم را تا حدی می‌توان با خوردن روزانه بادام هندی برطرف کرد.

کاهش ریسک ابتلا به کم خونی

کم خونی، یکی از اختلالات شایعی است که در اثر کمبود گلبول‌های قرمز خون یا هموگلوبین ایجاد می‌شود. هموگلوبین، پروتئینی است که در گلبول‌های قرمز یافت می‌شود و وظیفه حمل اکسیژن در بدن را برعهده دارد.

خواص بادام هندی برای خانمها در افزایش جذب آهن

فقر آهن از جمله عواملی است که سبب مشکل کم خونی می‌شود. به همین جهت، خانم‌ها می‌توانند با استفاده از یک رژیم غذایی سالم و افزودن بادام هندی در وعده‌های روزانه خود، بخشی از نیاز روزانه بدن به آهن را تامین کنند.

البته باید اعتراف کرد که آهن موجود در بادام هندی، به تنهایی جذب بدن نمی‌شود. در نتیجه، برای افزایش جذب آهن باید بادام هندی را همراه با غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات، گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای مصرف کرد.

مضرات بادام هندی

با وجود مزایای بی‌شمار بادام هندی، خوردن این مغز پرطرفدار نیز همانند انواع دیگر آجیل‌ها ممکن است عوارضی به‌خصوص برای بانوان به دنبال داشته باشد. البته در بسیاری از موارد، زیاده‌روی در خوردن بادام هندی است که دردسرساز می‌شود. در ادامه به مضرات بادام هندی برای خانم‌ها اشاره می‌کنیم.

عوارض بادام هندی

خطرناک برای مادر و جنین در دوران بارداری

افراط در خوردن هر ماده غذایی در دوره بارداری می‌تواند یک تهدید جدی برای سلامت مادر و جنین باشد. به عنوان مثال، بادام هندی حاوی مقادیری از اگزالات است که تجمع آن در بدن مانع از جذب کلسیم می‌شود. این در حالی است که وجود این ماده معدنی برای حفظ سلامت مادر و جنین بسیار ضروری است.

از سوی دیگر، زیاده‌روی در خوردن بادام هندی بو داده به دلیل داشتن نمک (سدیم) نیز ممکن است سبب افزایش فشار خون مادر و سقط جنین شود.

تشدید سردردهای میگرنی

از دیگر عوارض احتمالی خوردن بادام هندی می‌توان به افزایش سردردهای ناشی از میگرن به دلیل وجود آمینو اسیدهای فراوان اشاره کرد.

بروز واکنش‌های آلرژیک

در برخی از موارد خوردن بادام هندی سبب بروز حساسیت و تاثیرات نامطلوب در خانم‌ها می‌شود. از اصلی‌ترین واکنش‌های آلرژیک به این آجیل می‌توان به خارش پوست، خارش گلو، گرفتگی و آبریزش بینی، تورم لب‌ها و... اشاره کرد. در موارد جدی‌تر ممکن است رنگ‌پریدگی پوست، تورم زبان، سرفه، تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ نیز مشاهده شود.

فشار خون

پیشتر در مورد نمک موجود در بادام هندی بو داده و تاثیر آن در کاهش جذب کلسیم، ابتلا به پوکی استخوان و بیماری‌های کلیوی صحبت کردیم. اما از دیگر مشکلات سدیم (نمک) زیاد در بدن می‌توان به افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری فشار خون اشاره کرد. بنابراین، نیاز است تا همواره اعتدال در خوردن بادام هندی را رعایت کنیم.

سرطان کبد

در صورت خرید از مراکز نامطمئن یا نگهداری در شرایط نامناسب و محیط‌های مرطوب، احتمال آلوده شدن مغز بادام هندی و افزایش ریسک ابتلا به سرطان کبد وجود دارد. بنابراین توصیه می‌شود تا در گام اول، همیشه از فروشگاه‌های متخصص و معتبر مثل ایران آجیل خریدهای خود را انجام دهید. در مرحله دوم نیز سعی کنید تا مغز بادام هندی را در یک فضای خشک و نسبتا خنک مثل یخچال قرار دهید.

سایر مضرات بادام هندی

اما عوارض بادام هندی تنها در این موارد خلاصه نشده و سوءمصرف این آجیل می‌تواند مشکلات دیگری نیز به همراه داشته باشد که برخی از آن‌ها شامل:

  • افزایش گرمی بدن و بروز جوش، کهیر و...
  • بروز مشکلات گوارشی
  • تداخل با داروهای مخصوص دیابت، تیروئید و...
  • افزایش احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا

مقدار مجاز برای مصرف روزانه

به طور کلی، گفته می‌شود که مصرف بادام هندی در روز بین ۲۰ تا ۳۰ گرم (حدود ۱۵ تا ۲۰ عدد) برای بانوان بلامانع است. البته، این مقدار می‌تواند بسته به نیازهای فردی و شرایط سلامتی هر شخص متفاوت باشد. جهت اطلاع از خواص مغز گردو برای زنان و مقدار مجاز مصرف روزانه کلیک کنید.

ارزش غذایی بادام هندی

بادام هندی یک منبع غنی از کالری، پروتئین، چربی‌های سالم و... است که وجود هر کدام از آن‌ها نقش بسیار کلیدی در سلامت جسمی و روانی خانم‌ها ایفا می‌کند. در ادامه به ارزش غذایی بادام هندی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم از این ماده غذایی پرخاصیت اشاره می‌کنیم.

ارزش غذایی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم بادام هندی

انرژی: 574 کیلوکالری کربوهیدرات: 32.69 گرم
چربی: 46.35 گرم پروتئین: 15.31 گرم
فیبر: 3.00 گرم قند: 5.01 گرم
کلسیم: ۴۵ میلی‌گرم منیزیم: 292 میلی‌گرم
پتاسیم: 660 میلی‌گرم مس: 2.2 میلی‌گرم
روی: 5.8 میلی‌گرم آهن: 6.7 میلی‌گرم
منگنز: 1.6 میلی‌گرم فسفر: 593 میلی‌گرم

جالب است بدانیم که بادام زمینی نیز سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی است که هر یک از این مواد مغذی تاثیر بسزایی در سلامت خانم‌ها دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر کافیست تا به مقاله خواص بادام زمینی برای زنان مراجعه کنید.

تاثیر فیبر موجود در بادام هندی برای تنظیم سطح قند خون

خواص بادام هندی در طب سنتی

جالب است بدانیم که علاوه بر دانشمندان علوم پزشکی، متخصصان طب سنتی نیز بر اهمیت بادام هندی در حفظ سلامت زنان تاکید دارند. طبع گرم و تر بادام هندی برای آن دسته از افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند بسیار مفید بوده و می‌توان از آن برای افزایش گرمی و رطوبت بدن استفاده کرد. برای آشنایی با خواص و فواید پسته برای زنان کلیک کنید.

جمع‌بندی

بادام هندی از جمله مغزهای مقوی و خوشمزه‌ای است که در کنار انواع آجیل‌ مخلوط به کار رفته و طعم خاصی به آن هدیه می‌کند. فارغ از طعم و جلوه ظاهری بادام هندی در آجیل، این مغز دل‌چسب دارای فواید بی‌شماری برای بانوان است که در این مطلب به برخی از مهم‌ترین آن‌ها نظیر بهبود خلق‌وخو، تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست و مو، کمک به رفع مشکل کم خونی و... اشاره کردیم.

 بنابراین، افزودن این آجیل لذیذ در رژیم غذایی خانم‌ها می‌تواند به ارتقای سلامت کلی و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها کمک کند. شما عزیزان در صورت تمایل می‌توانید مقاله خواص فندق برای زنان را مطالعه کرده و با نقش آن در بهبود مشکلات زنانه بیشتر آشنا شوید.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.